Hjemme økonomi for dummies.

 

 

3. datakilder og data disciplin.

 

PBS.

 

Mange af os kører mange af vore regninger over PBS. Det er helt fortrinligt fordi du får at vide hvilke regninger du skal betale, og hvornår de skal betales. Samtidig har du de fleste regninger samlet på et sted som er let at overskue.

 

Kreditkort hos ikke banker.

 

Kreditkort kan være gode til mange formål, men generelt skal denne undgås fordi de er svære at kontrollere, og er meget dyre i renter og gebyrer.

 

Kreditkort hos banker.

 

Her gælder næsten det samme som for kreditkort hos ikke banker, men de har generelt billigere gebyrer og lavere renter. Men penge der bruges på renter og gebyrer er penge du, i privatøkonomien, ikke får noget for. Der kan dog være en fordel ved at bruge disse kreditkort, enten fordi man ikke øger sin gæld, eller fordi man senere kan se i bankens konto udtog hvad pengene er brugt til, og dermed føre dem ind i budgetterne.

 

 Bank oplysninger.

 

Som under Kreditkort hos banker, men man skal hele tiden gøre sig klart at banken kan bruge oplysningerne på samme måde som du selv kan. Det kan være en fordel hvis man skal låne penge, men det kan også være en ulempe.

 

Daglig dagen.

 

Hvis man skal have styr på sine budgetter, så skal man hele tiden sørge for at de er opdateret, og at ingen ubehagelige oplysninger udelades. For så er der ingen faresignaler der kan fortælle hvornår der er ved at gå noget galt. En dårlig oplysning kan være langt bedre end en god oplysning, for så kan man måske undgå en katastrofe.

 

Datadisciplin.

 

Datadiciplin og dagligdagen hænger sammen. Det er vigtigt at alt kommer med, og at det hele tiden er opdateret. Det gøres bedste hver gang man får et nyt stykke papir i hånden, fordi så glemmer man det ikke.